Thursday, February 2, 2012

the difference between us

Assalamualaikum wbt

hye semua..^_^
aku mcm nk b'kongsi pendapat dgn korg sume mengenai remaja zmn sekarang..
td bila ak bc paper aku dpt ideal utk mmbuat perbandingan dulu dan sekarang

based on this story we can obviously find the difference between new generation and old generation..i dunno what all of u think but diz is my opinion

pertama sekali, bergaduh sbb teman lelaki???common laa 15 years old is too naive to had a boyfriend...bru tingkatan 3 kot,ko pmr pn xlepas lg tp dh gatal nk ade bf..kalo aku dulu mmg maen je lg form 3..bz g tuisyen nk dpt byk A dlm pmr..ok finelaa sbb aku from girls school boleh ar xde bf ms tue..tp seingat aku zmn aku dlu xpnah dgr pn cte gadoh psl bf..ke aku yg jahil xbace paper ms tue???and btw first date aku ms aku kt matriks ms skolah dlu aku xde date pn..bf pn xpnah pk..am i normal??haha tp compared nowadays form 1 pn dh pk nk ade aweks n balaks..pk psl future nk kawen bagai..aku rs nk gelak guling2 je dgr budak2 hingusan pk nk kawen..dik, future tue jaoh lg,mcm2 boleh jd..well who am i talking but your future right? bile ALLAH dh tetapkan apa yg terjadi maka jadilah kte mengikut kehendakNYA..dr segi fikiran normal manusia,usia seawl belasan thn septtnye fikir psl pelajaran nk gapai pmr cemerlang dan spm terbilang bkn nk dpt aweks yg plg hot dan balaks paling macho..owhhh

secondly..nih kisah lame tp ak nk highlight kn jgk psl bende nh..pelajar lawan cikgu..seingat akulaa..zaman aku dlu kalo cikgu rotan ke denda b'diri ath kerusi ke meja ke..jalan itik keliling pdg ke mmg ak sumpah xbgtau parent aku..konfem punishment yg bakal dpt lg mahadahsyat drp ape yg cikgu bg..hoho seram ble pk..but for new generation it was really difference than old one..bile kne rotan parent dtg serang balik cikgu yg rotan..bile student kne denda kete cikgu jd mangsa kreatif pelajar dgr corat2 cantek diukir dgn syiling..aku rs cikgu adalah org yg spttnye kte hormat..sape kte kalo bkn cikgu yg aja,siang malam supaya kte berjaya...alaa stkt rotan tue hnylaa sbg denda manje spy kte xbuat silap lg..aku rs aku sangat b'syukur dgn kehidupan aku sekarang..aku ingat lg cikgu sains denda suh kluar klas sbb xbwk buku sains nga xsiapkn homework..ms tue mmg rs nk mrh jgk sbb malu kt mmbe2 tp bile cikgu buat mcm tue aku rs ade inisiatif nk buat homework and slalu bwk buku..as a result aku suke sains and course yg aku amek pn sains..so please do respect ur teachers as ur parent..without them who else we gonna be??stkt kne denda sket ape ade hal...rileks sudah xpyh nk kecoh2..

ok thats all for today..kalo ade salah silap cacat cela entri aku kali ni..aku mmg mohon maaf sgt2..ini pendapat aku je..if korg ade pendapat sdri terserah..difference person have difference thought..sekian terima kasih! wassalam


i miss our family hope to see all of us soon (T_T)

8 comments:

burn said...

haah, tol tu mim... dak zaman skarang dah semakin manja... tak bley kene marah langsung, geram tol aku...

eh, dah rase rindu plak nk gathering reramai, huhu... mari la weiii, bile korang nak dtg selangor nie?? hehehe... jom r tgk kelip2

zarif aufa said...

gler, mmg da tol tua ni, rsau akn dk zmn skg
tp ak lg rsau, da r d 2org adik pmpuan, adoi
yet, kte prlu rsau n being pren n guide them
keep fussing bout their teruk jz jd doa je

yet, ble sek2 intertek nk dting?
hihu

haziq said...

eh yeeee je.. aku form 3 memg nk ngorat awek.. pmr tolak tpi je.. trial pn 6b 2c.. hehe.. spm pn same.. trial add math faaaiilllll je.. memg nk cri awek je time 2..

zarif aufa said...

aziq sangap
nseb r kt u da jmpe chenta sejhati ea ziq?
poiiiii

syamim said...

ben-habunn aku rindu payung pink biru girlie2 aku..kalo rosak 7 keturunan ko aku sumpah..hahahha


pojan-asek risau je ko ek psl adik pmpuan ko,bkn ke ko nk jd adik pmpuan yg gemok yg ikat rmbt 2 ke aritue?haha


aziq-gilo glenya mlep mung nh..hahaha dr dlu smpai skang asek aim nk cr awek je..mmg xkemane laa..aihh

syamim said...

eh lupe a'ah mmg aziq dh jupe true love kt u kn???hahahaha pumpang pumpang bunyi kompang dr johor ke negeri kedah singgah sebentar di negeri pahang...lagu cinta utk haziq..hahaha

burn said...

7 keturunan aku sumer dapat payung emas ea mim... woahahaha

syamim said...

kalo ko pmpuan laki ko amalkan poligami mmg dpt ar pyg emas di syurga..tp utk ko aku sumpah 7 keturunan ko termasuk ko kne mkn sayur byk2..hahaha